Sanitair Vollens
 

Dakisolatie

WARMTEVERLIES

isolatiemateriaal

recticel  isover

Uw huis verliest constant warmte. Het grootste verlies is door het dak. Het verlies door ramen bijvoorbeeld is maar de helft. Een goed geïsoleerd dak levert u een besparing op van 30 procent.

Kortom wenst u energie te besparen, uw steentje aan het milieu bij te dragen en daarvoor ook nog een fiscale premie te ontvangen van de overheid; laat dan eerst uw dak isoleren.

Vermits warmte stijgt, zit het gootste verlies in uw dak. Sanitair Vollens isoleert zowel platte daken als schuine daken alsook zolder vloeren.

Een goed geïsoleerde zolder betekent ook extra woonruimte wat zeker een meerwaarde aan uw woning geeft.

Isoleren van platte daken:

Het grote verschil met schuine daken, is dat de isolatie bij een plat dak bijna altijd aan de buitenzijde wordt aangebracht. Het isolatiemateriaal ligt dan tussen uw dak en uw dakbedekking. Door dat uw dak iets "verhoogd" wordt moeten uw aflopen of dakgoten ook aangepast worden. Een isolatie langs buiten heeft ook het voordeel dat uw in uw woning geen ruimte verliest.

Isoleren van schuine daken:dakzolder

De isolatie wordt meestal langs de binnenzijde aangebracht. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen en diktes. Meestal werken wij met minerale wol (glaswol, rotswol) omwille van de brandveiligheid. Tussen het houtwerk en de isolatie is ook een dampremmende folie nodig. Deze folie zit al op de meeste standaardisolatie.

Is uw zolder een kruipzolder of wordt die alleen gebruikt als opslagruimte, dan kan u i.pv. het dak de zoldervloer isoleren. De oppervlakte van de zoldervloer is kleiner dan die van uw dak. Wat wij van u moeten weten is of u nog wilt rondlopen op uw zolder of niet. Er bestaat zowel overloopbaar materiaal als niet overloopbaar.

Een geïsoleerd dak is minder onderhevig aan de grote temperatuurschommelingen. Hierdoor zal uw dak langer meegaan.

Contacteer ons voor meer informatie.

dakisolatie schema plat dak recticel plat dak

Sanitair Vollens warmwatercomfort

website designer